Hoe werkt Tracking

Hoe en wat uitleg

Sportvolgen maakt gebruik van trackers. Dit zijn kleine kastjes voorzien van een accu en een GSM. Die geven een signaal dat weer opgepakt wordt zendmasten door satellieten, waarna de data doorgezet wordt naar de servers van sportvolgen. Op onze servers wordt de data met behulp van open source software van Traccar weergeven op de kaart. Door het vooraf koppelen van de gebruiksgegevens – de sloepen, boten of andere sportieve transportmiddelen- kunnen deze worden weergegeven op een kaart, die vervolgens weer zichtbaar is op onze website. Ook boeien of andere stationaire punten kunnen door middel van de trackers worden weergegeven. Hierdoor is bijvoorbeeld geofencing mogelijk en kan er vastgesteld worden of voertuigen buiten het parcours gaan.

Trackers

De trackers zitten in een karakteristieke oranje behuizing en zijn waterdicht. Ze hebben een accuduur die uiteenloopt van 1 tot 8 uur. Dit is afhankelijk van hoe vaak het signaal wordt verzonden naar de server. Hoe vaker het signaal, des te accurater de weergave. Verder zijn de trackers standaard voorzien van een SOS-button. Door het activeren van deze button wordt er een prioriteits signaal doorgegeven en kunnen de databeheerder direct actie ondernemen, bijvoorbeeld door hulpverleners de exacte locatie door te geven, zodat hulp sneller ter plaatse kan komen.

Weergave

Naast weergave op de website van Sportvolgen, is het ook mogelijk om de data direct weer te geven op TV schermen. Ook streamen behoort tot de mogelijkheden. Standaard doet Sportvolgen dat ook op zijn youtubekanaal, zodat deelnemers na afloop van de wedstrijd een replay kunnen terugkijken.

Data

De trackingdata van de voertuigen wordt door sportvolgen opgeslagen op haar servers. En hoewel de data secuur is, is door de frequentie waarmee het GPS signaal wordt doorgegeven, de data niet volledig real time te gebruiken voor tijdswaarneming. De data is op dit moment nog niet te benaderen voor individuele gebruikers, maar kan door sportvolgen wel ter beschikking worden gesteld aan wedstrijdorganisaties, bijvoorbeeld om routes van deelnemers te volgen en zo dienen als ondersteunende informatie bij de (jury)besluitvorming.

Privacy

Sportvolgen stelt de privacy van gebruikers voorop. Primair koppelen wij alleen de data van de transportmiddelen aan de gegevens van de trackers. Wij koppelen dan ook geen gegevens van individuele personen aan het gebruik van de trackers.

Dienstverlening

Evenementen en de organisatie ervan is een complexe aangelegenheid. Sportvolgen ondersteunt organisaties daarbij door verschillende diensten te leveren waardoor de beleving van het evenement voor sporters, supporters, vrijwilligers en organisatoren vergroot wordt.

Sportvolgen is een dienstenleverancier. Wij leveren de volgende diensten om de beleving van uw sportevenement compleet te maken. Dat

Dienst

 

Tracking

Leveren van trackers en weergave via verschillende kanalen

Audio Visuele Ondersteuning

Hardware on site, Streamingdiensten, Beeld- en audioregie, commentaar. 

Marketing & Communicatie

Social Mediaplanning van events contentcreatie en event awareness

ICT & data consultancy

Maatwerkadvies aan evenement organisatie ten behoeve van de data- en informatieverwerking

Omdat geen sportevent gelijk is, betreft het vrijwel altijd een co-creatie van de organisatoren en Sportvolgen. Wilt u eens overleggen wat Sportvolgen voor uw event kan betekenen, laat dan een bericht achter.

Affiliates

Wilt u met uw evenement, bedrijf of product terug te vinden zijn op ons platform, stuur dan een mail naar team@sportvolgen.nl