Over Sportvolgen

Sportvolgen is ontstaan bij een sport -sloeproeien- waar supporters en wedstrijdleiding maar een kort deel van de wedstrijd konden zien. Het gebrek aan een volledige beleving van de wedstrijd door de achterblijvers op de kade, vormde de inspiratie voor de oprichters. Roeier en tech-nerd Dick van Teeffelen bracht met een paar gps trackers op zijn website in beeld. Als snel werd dat gevolgd door beeldschermen op locatie. Niet lang daarna sloeg hij de handen ineen met een collega sloeproeier, Alvin Mangel, die de content kant voor zijn rekening nam. Sporters, wedstrijdorganisatoren en supporters werden steeds enthousiater over het concept en daarmee was sportvolgen geboren.  De beleving van de sport kreeg een nieuwe dimensie door weergave van live beelden, locatie en de prestaties op het water. 

3 V’s

De visie van de oprichters van sportvolgen op sportbeleving leidde ertoe dat er een missie ontstond. Een dienst leveren waarmee op eenvoudige wijze voortgang, visueel contact en veiligheid geboden kan worden aan de verschillende doelgroepen van een sport.

Het heeft geleid tot een dienst die nauw ligt bij de  kernwaarden die Sportvolgen nastreeft; Beleving, Veiligheid Transparatie en Eenvoud.