Maritieme Academie Harlingen roeit de elfstedentocht

Maritieme Academie Harlingen
1
Sloeproeien
Leeuwarden
:
:

Over deze wedstrijd

Wij gaan de Elfstedentocht roeien!

18 roeiers, één sloep, non-stop. In 48 uren willen we de Elfstedentocht roeien met onze eigen heren-8 sloep Visioen. De Visioen draait mee in de jaarlijkse sloeproeiwedstrijden en was onlangs nog te bewonderen tijdens de Harlingen-Terschelling roeirace, waarbij met het deelnemende team een benoemenswaardige 24e plek werd behaald!

Het Elfsteden roei-evenement van de Maritieme Academie start op dinsdag 4 juni in de Zuidoostersingel in Harlingen. Voor deze monstertocht is een getraind team van eigen personeel, ervaren roeiers, mbo-studenten en vmbo-leerlingen samengesteld. Het doel is om met een gemiddelde snelheid van 5-8 km per uur in drie teams de volledige tocht uit te roeien. Op donderdag 6 juni zal dan de vlag met alle afgevinkte Elfsteden plaatsnamen worden gehesen tijdens het openingsevenement.

Het maritieme onderwijs is volop in ontwikkeling, maar nog vaak onbekend. Ontzettend jammer, want de beroepsgroep heeft veel te bieden! Naast het aanleren van praktische vaardigheden, waar enorm veel vraag naar is, bereiden we vmbo-leerlingen en mbo-studenten voor op een prachtige toekomst in de maritieme sector. Met een ludiek evenement als het roeien van de Elfstedentocht willen we het maritieme onderwijs meer op de kaart zetten én onze gloednieuwe studentenhuisvesting onder de aandacht brengen.

Heats

Andere wedstrijden