15e Mosselrace Bruinisse

Snoque Deux
50
Sloeproeien
Bruinisse
:
:

Over deze wedstrijd

Sportvolgen verzorgt bij deze wedstrijd de tracking en de startborden.

Op verzoek van de wedstrijdorganisatie delen wij hier ook de informatie voor deelnemers, die te ook vinden is op de website van Snoque Deux

 

Informatie voor Roeiteams

Locatie Kraanlocatie: Vluchthaven Bruinisse

https://goo.gl/maps/rMR6GykbKtLSDJEe6

Start/Finish: Visserijhaven Bruinisse

https://goo.gl/maps/KXkAa2KNoo5CXzNE6

Inschrijven/palaver/mosselmaaltijd: Visserijhaven Bruinisse (naast restaurant Bru 17)

https://goo.gl/maps/9VWTTZjNXjoXVD6F8

Afsluiting Haringvlietbrug

De Haringvlietbrug (A29) is afgesloten. Teams die vanuit de richting Roerdam komen moeten daarom rekening houden met extra reistijd!

Parkeerkaart

In verband met de Visserijdagen is Bruinisse alleen toegankelijk voor auto’s op vertoon een parkeerkaart. Deze worden per post naar de teams gestuurd. Auto’s met trailers hebben geen parkeerkaart nodig; deze parkeren op de Vluchthaven.

Route Er is een korte en lange variant van de route; op de dag van de race maakt de organisatie de keuze welke variant geroeid wordt en maakt dit bekend tijdens het palaver. Routekaarten zijn te vinden op deze site.

Finish

Houdt na de race de finish en het vaarwater vrij zodat sloepen die nog moeten finishen niet gehinderd worden.

Slepen

Zowel voor als na de race kunnen sloepen gesleept worden tussen start/finish en de kraanlocatie. Het is van belang dat stuurlieden alert blijven om gevaarlijke situaties te voorkomen en andere sloepen/scheepvaart niet te hinderen. Volg de aanwijzingen van vrijwilligers op! Zelf roeien is ook mogelijk (ca. 15 min), uiteraard geldt hiervoor hetzelfde.

Kranen

Er zijn 2 kranen aanwezig om alles zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen – de aanwezige vrijwilligers geven aan bij welke kraan gekraand moet worden. Na het kranen krijgen auto + trailer een parkeerplaats toegewezen op de loswal. De beschikbare ruimte is beperkt, dus volg de aanwijzingen op! Na de race is het van belang dat de trailers op hun parkeerplaats blijven staan tot een vrijwilliger aanwijzingen gee om naar de kraan te rijden. Als auto’s toch eerder gaan rijden, zal de betreffende sloep pas als laatste gekraand kunnen worden! Om alles in goede banen te leiden binnen de beperkte ruimte die er is, is het belangrijk de aanwijzingen van de vrijwilligers op te volgen!

Inleveren Startborden

Startborden moeten ingeleverd worden op de Visserijhaven (start/finish-locatie). Op de kraanlocatie is geen mogelijkheid om startborden in te leveren. Houdt hier dus rekening mee als je direct na kranen weer wilt vertrekken!

Betaling

Alle teams hebben betaalinstructies per mail ontvangen. Mocht je nog niet betaald hebben, doe dat dan z.s.m. Niet betaald = niet starten!

 

Programma Mosselrace 2023

8:15 – 10:00 Kranen van de sloepen op de Vluchthaven

8:30 – 10:30 Slepen naar de visserijhaven (ca. 5 min. slepen of 15 min. roeien)

9:30 – 11:00 Aanmelden van de sloepen op het Havenplateau (naast Bru 17)

10:45 Palaver (naast Bru 17)

11:30 Eerste start ca.

13:00 Verwachte eerste finish

13:30 Uiterlijke finishtijd – daarna zal de wedstrijdleiding ingrijpen

13:30 – 14:00 Slepen of roeien terug naar Vluchthaven. Direct na de laatste finish. Let op: 14:00 zal de Vlootshow uitvaren. Volg de aanwijzingen van de wedstrijdleiding!

13:45 – 15:30 Kranen van de sloepen op de Vluchthaven

15:00 – 16:30 Mosselmaaltijd

16:45 Prijsuitreiking (in de tent op het Havenplateau)

Heats

Andere wedstrijden